فروش خوب درباره الی ... در فرانسه

مهران کسرایی

 




فروش خوب درباره الی ... در فرانسه : 

سینمای ما - بعد از اینکه طی سال‌های اخیر فروش فیلم‌های ایرانی در فرانسه فروکش کرده بود، فیلم جدید اصغر فرهادی «درباره الی ...» توانست در 47 سینمای فرانسه (پاریس و شهرستان‌ها) به نمایش در‌آید و از این چهارشنبه، چهارمین هفته نمایش خود را در 19 سینمای این کشور ادامه می‌دهند.
طی 3 هفته اول تعداد 64753 تماشاگر در کل به دیدن آن رفته‌اند که به عقیده پخش‌کنندگان موفقیت نسبی خوبی به‌حساب می‌آید. این فیلم که در جشنواره برلین برنده خرس نقره‌ای بهترین کارگردانی شده بود با نقد‌های خوبی در مطبوعات فرانسه روبه‌رو شده است. پیش بینی می‌‌شود که تا آخرین نمایش‌های خود بر پرده‌های سینمای فرانسه به رقم 85 تا 90 هزار تماشاگر هم دست یابد. طبق نوشته مجله حرفه‌ای‌های سینمای فرانسه که آمار مرکز ملی سینما را منتشر می‌کند هر کپی به طور متوسط توانسته طی آخرین هفته (هفته سوم) 240 تماشاگر را به سینما روانه کند و از فروش آن 42 درصد کاسته شده است. این امر طبیعی است زیرا در هر هفته بین 12 تا 15 فیلم جدید روانه سینما‌های فرانسه می‌شود که برخی از آن ها حتی 3 هفته هم نمی‌توانند بر پرده باقی بمانند.
در ماه دسامبر دو فیلم «آواز گنجشک‌ها» اثر مجید مجیدی که آن هم در جشنواره برلین دو سال پیش حضور داشت و برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد و «کسی از گربه‌های ایرانی خبر ندارد» اثر بهمن قبادی که در جشنواره کن امسال در بخش نوعی نگاه قرار داشت و دو جایزه دریافت کرد، به پرده سینما‌های فرانسه خواهد آمد. فیلم مجیدی با ده کپی و فیلم قبادی با 55 کپی قرار است در کل فرانسه پخش شود.
در ضمن «خداحافظ سولو» آخرین ساخته رامین بحرانی که آمریکایی محسوب می‌شود همزمان با فیلم «درباره الی» در فرانسه به نمایش عمومی درآمد و تا کنون 15200 تماشاگر داشته است.






جایزه آسیا پاسیفیک برای درباره الی

 

اصغر فرهادی با فیلم سینمایی "درباره الی" جایزه بزرگ هیئت داوران و جایزه بهترین فیلمنامه‌نویس را از سومین دوره مراسم اهدای جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک دریافت کرد. مراسم اهدای سومین دوره جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک پنجشنبه 26 نوامبر در استرالیا برگزار شد و جایزه بهترین فیلم به فیلم سینمایی "سامسون و دلیله" به کارگردانی وارویک تورنتن از استرالیا رسید که نماینده سینمای این کشور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان اسکار هشتاد و دوم نیز هست.
فیلم سینمایی "درباره الی" ساخته اصغر فرهادی در بخش بهترین فیلم نامزد دریافت جایزه بود، جایزه ویژه هیئت داوران را به خاطر کارگردانی دریافت کرد. "درباره الی" نماینده ایران در اسکار سال 2010 است. دیگر جایزه ویژه هیئت داوران به الیا سلیمان فیلمساز شهیر فلسطینی برای کارگردانی فیلم سینمایی "زمان باقیمانده" رسید.
فرهادی در بخش فیلمنامه هم توانست جایزه بهترین فیلمنامه مراسم اسکرین آسیا پاسیفیک را برای "درباره الی" از آن خود کند. جایزه بهترین بازیگر مرد به ماساهیرو موتوکی برای بازی در فیلم ژاپنی "خروجی‌ها" رسید و کیم های جا برای بازی در فیلم کره‌ای "مادر" ـ نماینده کره در اسکار هشتاد و دوم ـ بهترین بازیگر زن شد.
لو چوان فیلمساز چینی برای کارگردانی "شهر زندگی و مرگ" بهترین کارگردان مراسم اسکرین آسیا پاسیفیک لقب گرفت و جایزه بهترین فیلمبرداری به همین فیلم اهدا شد. جایزه بهترین فیلم انیمیشن را هم "مری و مکس" به کارگردانی آدام الیوت از استرالیا دریافت کرد. گزارش کامل این مراسم به زودی منتشر می‌شود.

 

"درباره الی" نماینده سینمای ایران  دراسکار شد
 
 

 

ایلنا : فیلم درباره الی به کار گردانی اصغر فرهادی از سوی بیناد سینمایی فارابی به عنوان نماینده ایران در مراسم اسکار سال 2010 معرفی شد .
به گزارش ایلنا ،هیات معرفی فیلم برگزیده ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی، فیلم «درباره الی»را به اتفاق آراء به عنوان نماینده سینمای ایران در هشتاد و دومین مراسم اسکار برگزید.
بر اساس این گزارش‌این هیات با توجه به شایستگی های فیلم آخر اصغر فرهادی به لحاظ ساختاری، مضمونی و تکنیکی و همچنین موفقیت های حاصله در سطوح ملی و بین المللی و امکان پخش مناسب در آمریکای شمالی و به اجمال در تمامی جوانب مورد بررسی، «درباره الی» را به اتفاق آراء برای رقابت در بخش اسکار بهترین فیلم خارجی زبان انتخاب کردند.
کمال تبریزی، ایرج تقی‌پور، محمد داودی، مرتضی رزاق کریمی، سید جمال ساداتیان، کیانوش عیاری، علی معلم و امیر اسفندیاری امسال اعضاء هیات معرفی فیلم ایرانی اسکار بودند.
گفتنی است فیلم درباره الی به کار گردانی اصغر فرهادی ار میان فیلمهای "بی پولی" ساخته حمید نعمت‌الله، "بیست"ساخته عبدالرضا کاهانی، "تردید" ساخته واروژ کریم مسیحی انتخاب شده است .
تاریخ اعلام نامزد های اسکار امسال، 13 بهمن 1388 و تاریخ برگزاری مراسم 16 اسفند 1388 تعیین شده است.